Beh Medveďkou vo Vavrečke – výsledky

Výsledky – pre všetky kategórie – stiahni tu
Fotogaléria od autora Mira Kovalíčka a jeho dcéry Patrície – pozri tu

V nedeľu 31. júla sa vo Vavrečke uskutočnil prvý ročník Behu Medveďkou. Aj napriek neustálemu dažďu sa na štart postavilo viac ako 120 súťažiacich. Organizátori pre nich pripravili krásny 5,5 km okruh s prevýšením skoro 200 metrov. Žiacke trate viedli uličkami obce Vavrečka.

Pred štartom hlavných kategórií si svoje trate odbehli najprv najmenšie deti. Predškoláci bežali 200 m, najmladší žiaci 400 m, mladší žiaci 800 m a starší žiaci, ktorí štartovali až po hl. kategóriách bežali 2 kilometre.
Poradie detí podľa jednotlivých kategórií:
Predškoláci 2017 a mladší:
1. Teodor Chajdiak (TT Vavrečka), 2. Michal Šnapko (Vavrečka), 3. Gregor Vojtechovský (TT Vavrečka)
1. Lucia Rentková (Vavrečka), 2. Vivien Hrubiaková
Najmladší žiaci 2014-2016:
1. Leo Sitárik (Breza), 2. Patrik Spuchlák (Námestovo), 3. Zachej Vojtechovský (TT Vavrečka)
1. Dorota Holmíková (TT Vavrečka), 2. Denisa Kramarčíková (Breza), 3. Alžbeta Brišová (Oravská Lesná)
Mladší žiaci 2011-2013:
1. Viktor Chajdiak (TT Vavrečka), 2. Imrich Škombár (Námestovo), 3. Ján Buc (TT Vavrečka)
1. Klaudia Sitáriková (Breza), 2. Eliška Malinková (Zákamenné), 3. Ela Kurtulíková (Vavrečka)
Starší žiaci 2007-2010:
1. Martin Kurtulík (Vavrečka), 2. Timi Harvatovic (Sutton), 3. Tadeáš Chajdiak (TT Vavrečka)
1. Alžbeta Jadroňová (Ťapešovo), 2. Lenka Malinková (KB Breza), 3. Natália Brandysová (Zákamenné)

Po deťoch nasledoval hromadný štart kategórií dorastu a dospelých, ktorý bežali trať 5,5 alebo 11 km. Štart bol v strede dediny pri Amfiteátri odkiaľ bežci prebehli cez uličky až ku kaplnke Panny Márie Lurdskej. Odtiaľto nasledovala najnáročnejšia časť trate vedúca po poľných cestách v náročnom dažďom zmáčanom teréne. Po výbehu na najvyšší bod trate nasledoval zbeh k potoku potom znova jedno krátke ale strmé stúpanie a zbeh späť do dediny.

Hneď po prvom stúpaní sa sformovala silná šestka bežcov, ktorá udávala tempo. Tvorila ju trojica domácich borcov Martin Buc ml., Mário Košút a Slavomír Praj, k nim sa pridali ďalší TOP oravský bežci Pavol Bakoš z Chlebníc, Michal Tuka z Nižnej a Miloš Magerčák z Dynamečko Suchá Hora. Postupne sa však dvojica Martin Buc a Pavol Bakoš začala svojim konkurentom vzďaľovať a pomaly navyšovala náskok. Napokon finiš lepšie zvládol Pavol Bakoš, ktorý s časom 50:12 minúty zdolal druhého Martina Buca ml. (TT Vavrečka) o 34 sekúnd. Tretí dobehol Mário Košút (TT Vavrečka).

V kategórii Muži II. bol najrýchlejší domáci Slavomír Praj, ktorý zvíťazil pred svojim oddielovým kolegom Tomášom Madleňákom a Petrom Malinkom zo Zákamenného.
V kategórii Muži III. opäť dominoval celkovo ôsmy Patrik Skurčák z Tvrdošína, ktorý porazil Jozefa Kubiznu z Oravanu Oravská Jasenica a tretieho Jána Jankolu z klubu Jankola Run Team.
V kategórii Muži IV. si svoje deviate víťazstvo v tejto sezóne vybojoval Štefan Verníček zo Zákamenného, ktorý zdolal ďalšieho Zákamenčana Pavla Floreka.

Medzi ženami podala najlepší výkon Dominika Valková z Rabče, ktorá porazila Máriu Ogureková z Námestova a tretiu Alžbetu Mikolajčíková z Novoti.
V kategórii Ženy II. zvíťazila Adriána Kormaňáková z klubu KB Breza, druhá skončila Anna Chorvátová z MK Tvrdošín a tretia dobehla Marcela Jankolová z Jankola Run Team.

Krátku 5,5 km trať najrýchlejšie zdolal Matúš Štraus z Oravskej Polhory, ktorý ju zabehol za 27:38 min. Druhý skončil Michal Strežo z BK Dolný Kubín a tretí Tomáš Obrtáč z Liesku.
V kategórii Muži II. bolo poradie: 1. Peter Sitárik (KB Breza), 2. Vlastimil Grácik (Oravan Or.Jasenica), 3. Juraj Maxa (KB Breza)
V kategórii Ženy I. zvíťazila Eva Mokošáková zo Zubrohlavy
V kategórii Ženy II. zvíťazila Mária Sitáriková z Brezy, pred Ľubomírou Maxovou z Rabče a Máriou Malinkovou zo Zákamenného.
Medzi dorastenkami si na svoje konto pripísala ďalšie tohto sezónne víťazstvo Alexandra Jadroňová z Ťapešova, ktorá zdolala Teréziu Kakusovú zo Zákamenného

Na záver chceme vysloviť jedno veľké ďakujem hlavne Obci Vavrečka bez ktorej by nebolo možné zorganizovať takéto nádherné preteky, sponzorom firme Vamex za finančnú podporu a firme K-Sten ktorá nám zabezpečila celú Propagačnú časť. Ďakujem celému Triatlonovému tímu Vavrečka za obrovskú pomoc a podporu pretekárov na trati, guľáš majstrom za najlepší obed. Nakoniec ďakujem celej OBL-ke za to, že vďaka tejto lige sa stretávame na tom najkrajšom podujatí, ktorým je beh. O rok vybavíme ešte slnečné počasie a tešíme sa už teraz ma Vás. Športu zdar, s pozdravom hlavná organizátorka Alžbeta Bucová