Beh na Štibeľ – výsledky

Výsledky Beh na Štibeľ 2021 – pozri tu
Fotogaléria od autora Jána Malinku – pozri tu

V sobotu 25.septembra 2021 sa v Zákamennom konal už 3.ročník Behu do vrchu Štibeľ. Na náročnú 5,4 km dlhú trať s prevýšením až 460 metrov sa postavilo 47 pretekárov. V žiackych kategóriách súťažilo na tratiach 700 m a 2km ďalších 26 bežcov.
Hlavnú trať zvládol najrýchlejšie Mário Košút z TT Vavrečka (27:48 min.), pred Tomášom Smolkom z Párnice (28:59) a priebežným lídrom OBL-ky v kat. Muži I. Pavlom Bakošom z Chlebníc (29:28).

V kategórii Muži II. bol najrýchlejší Marek Voška z KB Breza (30:45), pred Petrom Malinkom zo Zákamenného (34:29) a tretím Vladimírom Madleňákom z Oravan Or. Jasenica (36:31).

V kategórii Muži III. sa z víťazstva tešil Vladimír Pánik z KRTKO team Trstená, ktorý porazil druhého Jozefa Jagelku zo Zubrohlavy a tretieho Ľudovíta Buckulčíka zo Zákamenného.

Kategóriu Muži IV. opäť ovládli domáci bežci, keď zvíťazil Štefan Verníček, pred Pavlom Florekom a Jiřím Malinkom.

V kategórii Ženy I. dominovala opäť líderka OBL-ky Miroslava Strežová (34:35) z BK Dolný Kubín, ktorá porazila svoju oddielovú kolegyňu Simonu Lomázovú a tretiu Alžbetu Mikolajčíkovú z Novote.

V kategórii Ženy II. opäť nenašla premožiteľku domáca bežkyňa Jarmila Kakusová (35:08) ktorá zdolala Adriánu Kormaňákovú z KB Breza a tretiu Ľubomíru Maxovú z Rabče.

Dorastenci bežali taktiež 5,4 km trať a najrýchlejšie ju zvládol Jakub Katrenčík z Vaňovky, ktorý porazil Dávida Judiaka z KB Breza a Šimona Murína zo Zákamenného. Medzi dievčatami zvíťazila Alexandra Jadroňová z Ťapešova.

V kategórii starších žiakov 12-15 rokov, ktorí bežali trať dlhú 2 km s prevýšením 300 m zvíťazili Tadeáš Chajdiak z TT Vavrečka a Alžbeta Jadroňová z Ťapešova.
1. Tadeáš Chajdiak, 2. Šimon Voška, 3. Kristián Babinský
1. Alžbeta Jadroňová, 2. Lenka Malinková, 3. Natália Brandysová

V mene OBL-ky chceme poďakovať obci Zákamenné a organizátorom pod vedením chalanov z Cyklokľud Zákamenné (Ivan Buckulčík, Karol Fedor, Anton Majchrák, Marián Kokles), za krásny športový zážitok, za pomoc pri registrácii učiteľkám ZŠ Breza a za časomieru Marekovi Voškovi z Vasiľova. Dúfame, že o rok sa opäť stretneme v Zákamennom.